Kaija-Liisa Savolainen
142

Olen Kaija-Liisa Savolainen, viittomakielinen ja kuuro tekstihuoltaja
Jyväskylästä, Keski-Suomesta. Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi
pörröistä koiraa.

Vaaliteemani:
-Vammaisten ja vähemmistöjen tilanne Euroopassa
- Maaseudujen autioituminen estäminen ja EU:n talouden tasapaino.
-Autovero tasana EU-maiden kanssa ja turvallisuus

Pirjo Keronen
138

Olen asunut Euroopassa pitemmän jakson elämästäni kuin Suomessa, mutta siitä huolimatta olen sydämeltäni suomalainen ja ehkä juuri siksi olen perustanut Saksaan kaksikin Suomi-koulua sekä yhden suomalaisen seurakunnan.

Olen opiskellut Cambridgen yliopistossa ja ollut edustajan Ulkosuomalaisparlamentissa.Puhun sujuvasti useita Euroopan valtakieliä, joten todennäköisesti ymmärrän parlamentissa puhutun kielen ilman tulkin apua. Tätä asiaa pidän erittäin tärkeänä, sillä itsekin tulkkina toimiessani olen tiedostanut väärinymmärryksen mahdollisuuden.

Aiempi työni itsenäisenä suomalaisten pk-yritysten avustajana koko Euroopan alueella on auttanut ymmärtämään juuri suomalaisten tarpeita Euroopassa.Euroopan parlamentissa haluaisin painottaa Suomen erillisasemaa pohjoisena EU-maana ja tosi pitkää EU:n rajaa.

Enemmän neuvottelevaa kuin käskyttävää EU-politiikkaa ja Suomen itsenäistä lainsäädäntöä ja päätöksentekoa.Vain me Suomessa tunnemme Suomen olosuhteet, mutta ei varmaankaan ole pahaksi tuntea myös muiden eurooppalaisten maiden kulttuuria ja olosuhteita.

Vaaliteemani ovat:
- Oikeudenmukainen ja inhimillinen maahanmuuttopolitiikka, johon kaikki EU-maat vastuunkantajina osallistuisivat.
- Unionin kanssa mahdollisimman yhtenäinen lainsäädäntö, mutta jokaisella valtiolla tulisi olla oikeus huolehtia omasta asemastaan ja turvallisuudestaan myös omalla lainsäädännöllä.
- Yhteneväinen kauppapolitiikka.